vineri, 30 iulie 2010

Melita RUHN

Melita RUHN s-a născut la Sibiu în 1965. A început a practica gimnastica la Şcoala Sportivă din Sibiu. De aici se va muta la Deva unde se va antrena împreună cu Nadia Comăneci sub îndrumarea lui Bela Karolyi. Participă la Campionatul Mondial de la Copenhaga unde va câştiga medalia de aur pe echipe (prima din istoria sportivă a României). Tot la aceste campionate mondiale de gimnastică, va câştiga medalia de bronz pe aparate şi la sol.

Participă la Moscova în cadrul jocurilor olimpice în 1980. Aici va câştiga cu echipa medalia de argint, concurând cu o fractură de gleznă. Ea va obţine cea de a şaptea notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale (după cele şase note de 10 ale Nadiei Comăneci de la Olimpiada precedentă). Va câştiga de asemenea medalia de argint la bârnă şi cea de bronz la paralele.

Este o gimnastă română româncă de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea competiţională, care este laureată cu argint olimpic la Moscova 1980 şi dublu laureată cu bronz la aceleaşi jocuri olimpice.

Se retrage din viaţa sportivă în 1982, la vârsta de 17 ani. Termină liceul la Sibiu apoi pleacă la Bucureşti pentru a termina studiile universitare. Pleacă din România în 1990. Astăzi este profesoară de educaţie fizică la o şcoală din Munchen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu